Tutorial ringankan blog

/Assalamuaalaikum,korang  hari nhe nie Mimi nak bagi tutorial ringgan kan blog satu kali tgok berat badan blog korangtu hekhek :) . 


1. Buang widget yg x perlu 
2. Pilih template yang tidak terlalu berat 
3. Buang widget yang snow,kecil 2 ( MIMI letak jugak hkehk )


Nie bawah nhe xda sistem untuk tgok berat blog korang :)


 nak taHU berapa berat blog korang ? hehe . MIMI JANGAN D ckp nak tahu MIMI PUNYA  berepa 90 lebih hekhekh . :) amek ko . ok 2 . meh sini ! mimi ajar untuk ringan kan blog korang : kalau korang nak timbang blog  Tekan sini  .so macam na dah tahu ? ok copy + paste code nhe di / HTML/Javasrcript

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>

lepas dah paste . korang save la tu . and timbang balik ringan blog korang ? ok kalau menurun bagus la , kalau x korang terpaska la susah payah untuk menjadi kan blog korang normal !,.ya kan ? hkehke . ok la see u semoga blog korang tu jadi model l!

Creadit to : kak Mania story 

0 Smiling Kids: