Felt craft

Assalamualaikum korang / hari Ni mimi mahu ajar buat felt and jahitan . sebab sofie Mintak tolong ajar . Mimi pun simple2 jak :) . fELT TUTO nhe bukan sehebat korang pun . 
Mimi ambil contoh : TMPT hp .


First , sediakan kain felt korang ( bnyk wrna pun boleh ), jarum , benang .  
second, Gunting felt tu ikut size hp korang ok :) kalau x tahu nak design macam na  TKN SINI 
             UKURAN NYA korang boleh x ikut sebab nnti takot hp korang x masok kat tmpt hp tu :)      mesti ada dua keping felt 
Third , Gunting felt tu buat bentuk nama korang :) 
          Fourth , Korang boleh jahit dulu nama korang d hp case tu . jahit ikut jahitan kia .  
          ke-5 , Korang buat pula design untuk corak belakang HP CASE KORANG . 
         design ( design tu ikut korang  la , nak bunga2 ker , nak kereta ker dan    sebagainya) 
ke-6 , korang jahit design korang tu . ikut jahitan kia atau jahitan insang pari :)  
ke- 7 , jahit kedua2 keping felt kan mtu dengan jahitan insang pari d tepi2 hp case tu tau .:) 

Lepas tu korang boleh tgok la hasil tangan korang semoga berjaya 





1 Smiling Kids:

Izz_Zaty said...

thanks kak mimi !!!!!!!! huhhu ~~ awak baik ! ndak sabar mau buat esok !