Cara pakai blogskin

Assalamualaikum korang . hkehek hari Nie Mimi mahu ajar korang cara nak pakai template !. ok jom start 


PICIT SINI UNTUK KE BLOGKINS --> Pilih template blogskin yg korang nak --> lepas tu  scroll bawah sikit --> tekan blog main --> tak tahu blog main kat mana ? tgok gmbr



nak template tu nak ? ok PICIT SINI 

Lepas tekan Blogger main . korang tgok bawah akan mucul seperti ini 


lepas dah tukar, dia akan keluar kotak lagi macam nie 


tahu tak nak paste dekat na? ok kalau x tahu jom iktu step ke dua 

Second step

design --> Edit HTML --> scroll bawah tekan perkataan Revert to classic template - TEKAN CTRL + F
UNTUK CARI PERKATAAN TU OK ? 

lepas tu korang akan jumpa kotak x kira kosong untuk yg baru pakai blogskins Mimi rasa kosong / kepada 
yg pernah pakai blogskin mesty ada code2 blogskin2 situ kan ? nie untuk yg xda pun boleh 

paste code2 template blogskins yg korang pilih tdik tu . lepas dah paste korang boleh la kasih tukar separuh 
seperti letak shoutmix ke . atau sebagainya . lepas tu tekan SAVE / SAVE SETTINGS OK ? 

INGAT TUTORIAL NIE MIMI BUAT SENDIRI , DULU PERNAH JUGA TGOK TUTORIAL ORG MACAM NIE SEKARANG Mimi x tgok dak tutorial tu Mimi buat sendiri ok , so creadit to Me IF NAK buat tuto nie d blog korang . 

yg template blogskin tu bukan Mimi buat ok ! :) siap pun akhir nya coment2!






8 Smiling Kids:

Sya-Riza said...

nk try bt blogskin tp x brani la.
takut jd pape kat blog. huhuhu~
ada effect x?

aeinaa said...

salam nak tanya apa yg ad dekat revert to classic template sbb tekan x der pun code dkt situ??

Story Of March said...

aeinaa : owh ., awak jangan tekan tu . awak cari perkataan tu le

Story Of March said...

aeinaa : owh ., awak jangan tekan tu . awak cari perkataan tu le

Shaheera said...

Hey sis !
Saya x dapat buat lark ..
macam mane yerk ?!

Sya-Riza said...

effect dy, mcm gadget2 tu ada hilang x? tringin tp x brani nk bt. :3

NOVA said...

saya langsung tak reti.. hehhehhe

Story Of March said...

Nova hekeheeekh :)