Cara link kan Ayat

Assalamualaikum , korang hari Nie Mimi nak ajar korang cara nak link kan ayat tahu tak ? contoh la kan mama Nie -- TEKAN SINI --> lepas dah tekan ayat ' tekan sini ' terus pergi ke web tersebut kan ? x payah la gi kornag letak link2 yg panjang2 kay entry nie , buat je ayat baru link kan dia ? hkehek . nak tahu cara dia ok jom start


New post --> type la apa2 kat situ and lepas dah tu korang nak link kan ayat tu kan ? so tgok gmbr nie 



lepas dah tekan perkataan link tu , korang akan tgok kotak muncul macam nie 



lepas dah masuk kan link ayat tu . korang di galakkan menekan button ok , 
lepas dah tekan ok . korang boleh la lanjut kan post korang lepas dah lanjut kan korang publish post 
then . tgok hasil nya ok :) 

This tutorial i do with myself





1 Smiling Kids:

Eena Arrina said...

hii awk..folow ena.ada hadiah utk new follower :)